Laden in uitvoering ...

B&B hotel met zwembad Dinant 3 sterren Het Hertendal kindvriendelijk Le Val des Cerfs logement bij Dinant 

HANDGEMAAKTE ZEEP EN SHAMPOO

Wij werken samen met een artisanaal zeepbedrijfje. Zo hebben wij gepersonaliseerde en heel kwaliteitsvolle handgemaakte zeep en shampoobars in het thema van onze B&B en met geuren uit de omgeving beschikbaar. Omdat er een aantal gasten deze zo fijn vinden, bieden wij de zeep en shampoo ook te koop aan.

Niet alleen omdat ze zo lekker ruiken of omdat ze duurzaam zijn, maar deze zepen en shampoobars zijn via een natuurlijke manier gemaakt en van hoge kwaliteit. Via een koudproces zeepmethode wordt het basismengsel van plantaardige oliën en vetten, natriumhydroxide, water, natuurlijke voedingsstoffen en etherische oliën aan elkaar geroerd. Afgezien van de zachte warmte die nodig is om de oliën aan het begin van het proces te smelten, wordt er geen extra warmte geleverd en wordt de glycerine – die er vaak uitgehaald wordt bij industriele zepen om dagcremes te maken – terug in de zeep geroerd terwijl de saponificatiereactie plaatsvindt. Dit zorgt voor die superieure en zachte zeep die ook nog eens goed is voor de huid en het lichaam.

Afhankelijk van het type zeep bevatten ze een mengsel van ingrediënten uit de volgende lijst: gezuiverd water, olijf-, kokos- en palmolie, andere vaste oliën zoals abrikozenpit, avocado, jojoba, hennep of zoete amandel, voedingsstoffen zoals sheaboter, bijenwas en cacaoboter, essentiële oliën voor hun glorieuze geuren en een scala aan pigmenten voor kleur. Vaak worden er andere ingrediënten toegevoegd, zoals bloemetjes in poedervorm of bladeren, havermout, honing of kaolien, en we hebben er ook met de geur van het plaatselijk bier.