Laden in uitvoering ...

B&B hotel met zwembad Dinant 3 sterren Het Hertendal kindvriendelijk Le Val des Cerfs logement bij Dinant 

OVER ONS

Een moderne en rustige bed & breakfast in de Ardennen in Hastiere, België.

In de Ardennen, omringd door prachtige bossen en aan de oever van de Maas ligt Bed & Breakfast Het Hertendal te Hastière-par-delà. In onze bijzondere B&B geniet u van een panoramisch uitzicht over de riviervallei, bijzondere rotsformaties en het eigen damhertenpark.

De B&B is uitermate geschikt om volledig tot rust te komen met een drankje op het terras of door te luieren bij het binnenzwembad. Wandel- en fietstochten in de groene omgeving zijn zeker aan te raden. Een wellness arrangement behoort tot de mogelijkheden evenals gezellige avondmaaltijden in groepsverband.

Ook uw kinderen zullen volop genieten van het verblijf bij ons. Wij hebben een zwembad, verschillende dieren (damherten, dwerggeiten, konijnen, etc), een speelveld en de mogelijkheid om te SUP-en of kayakken. Mocht er een regenachtige dag zijn, kan de thuisbioscoop nog voor afwisseling zorgen.

Daarnaast biedt het Hertendal de ideale uitvalbasis om het toeristische Dinant of de abdij van Maredsous te bezoeken. Overige ideeën van het toeristisch aanbod van de provincie Namen vindt u bij Omgeving .

Laat u verwennen door ons en geniet van het prachtige uitzicht, de groene omgeving, een uitgebreid ontbijt, en de optimale rust.
Wij kijken uit naar uw verblijf!

Isabel, Geert-Jan, Wolf en Anna

VAAK GESTELDE VRAGEN AAN ISABEL EN GEERT-JAN

Wie zijn wij?

Isabel en Geert-Jan heten u van harte welkom in B&B het Hertendal. Na een hele drukke internationale carriere droomden we van een plan B: een eigen B&B in de natuur en tussen bergen. In 2016 werden wij verliefd op ons huis met het prachtige panoramische uitzicht en op het levendige dorpje Hastiere langs de oevers van de Maas. Het huis was aan grondige verbouwing toe en werd bijna volledig gestript. Drie jaar lang hebben we (naast onze drukke baan) verbouwd, een nieuwe keuken geplaatst, verwarming en isolatie toegevoegd, badkamers aan de kamers toegevoegd en het pand uitgebreid met een zwembad en een appartement.

Wat was het Hertendal in een vroeger leven?

De grond rond het huis telt 13 hectare waaronder 9 hectare bos. Vroeger was dit een appelboomgaard waar appelen geteeld werden om appelcider te maken. Hier en daar kunt u nog een oude appelboom vinden. Jammer genoeg waren de appelbomen zo oud en rot dat we ze moesten verwijderen. De nieuwe fruitgaard is echter aangelegd en zal weldra zijn vruchten afwerpen.

Vanwaar de naam “het Hertendal”?

Tijdens een van de eerste nachten in het huis, zagen we vanuit ons bed dartelende hertjes gemoedelijk voorbijrennen. Daarna zagen we nog vaak reeën in de vroege uren en bij avondval. We waren nog op zoek naar een bestemming voor de voorliggende weide en besloten toen om damherten te houden en de B&B Het Hertendal/Le Val des Cerfs te dopen. Met het herten en bos- thema in het achterhoofd werd de B&B dan ook ingericht.

Hoe zijn de kamers ingericht?

Elke kamer heeft een unieke landelijke/industriele uitstraling in het thema van de vier seizoenen met een eigen badkamer en wc. Het bos staat centraal bij de inrichting.

Het Hertendal is een ecologische B&B, wat is dat?

Bij de bouw van onze B&B hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur, maar zonder in comfort te moeten snoeien. Onze B&B zal zo autonoom mogelijk functioneren, dankzij zonnepanelen, een warmtepomp, infraroodverwarming, open haard en in de toekomst een eigen waterzuivering. De fruitgaard met fruitvariëteiten van vroeger en de moestuin krijgen ook veel aandacht.