Laden in uitvoering ...

B&B hotel met zwembad Dinant 3 sterren Het Hertendal kindvriendelijk Le Val des Cerfs logement bij Dinant 

In de omgeving bevinden zich genoeg
activiteiten voor alle doelgroepen.

Wandelen en fietsen

Onze B&B is gelegen langs diverse wandel en fietsroutes.

We hebben een kaart met de verschillende wandel en fietsroutes ter beschikking. Vraag er zeker naar! Ook organiseert het toerismebureau van Hastière begeleide themawandelingen en kunnen er fietsen gehuurd worden bij het toerismebureau of villa 1900 in Waulsort.

Mountainbiken

Ontdek de zeven mountainbikeroutes van het tourismebureau van Hastière.Waterskieen

Waulsort is de uitvalsbasis van de “Hastière Yacht Club”, waar waterskiërs hun passie kunnen beoefenen op een erkende waterpiste. Er worden regelmatig initiaties en stages georganiseerd.

Bergbeklimming

De rotsen van Freÿr zijn zeer bekend in België.

MEDION DIGITAL CAMERA

Grotten

De grotten van Pont d’Arcole in Hastiere zijn gecreeërd door het water van de Feron, een zijriviertje van de Maas.

De grotten van Dinant La Merveilleuse zijn net iets groter en dagelijks te bezichtigen.

Boottochten

U kan de vallei van de Maas ontdekken via watercruises en boottochten met verschillende afstanden en duur. Er zijn meerdere rederijen, in Dinant en Givet, die op vraag van groepen of tijdens vaste tijdstippen voor individuele gasten uitstappen en tochten inleggen.

Tijdens het zomerseizoen zijn er ook vanuit Hastière regelmatig verbindingen naar Dinant of Givet.

SUP’en

Onze B&B heeft 2 SUP-boards ter beschikking. De Maas is een ideale rivier om met de SUP-board actief doch ontspannend bezig te zijn.

Kajakken

Op de Lesse rivier, van Houyet naar Anseremme kan tijdens het seizoen een fantastische kayaktocht gedaan worden.
CULTUUR EN ERFGOED

Ontdek de activiteiten op
cultureel en erfgoed gebied

De abdijkerk en kalktufsteen te Hastiere

Hier ontdekt de bezoeker de bijzondere abdijkerk in de architecturale stijl "Roman Mosan” met romaanse en gotische kunst, muurshilderijen en grafstenen en een crypte met merovingishe sarcofagen en graffiti uit de twaalfde eeuw. Daarnaast bevat Hastiere een spectaculaire voorraad aan kalktufsteen.

Een mooie wandeling van +/- 75 min brengt je langs de abdijkerk, de kalktufsteen en een stuw.

Dinant

Loop rond in deze pittoreske stad, de stad van Adolf Sax (uitvinder van de saxofoon). In deze stad kunt u onder andere de citadel, het geboortehuis van Adolphe Sax en het Maison de la Pataphonie bezoeken.

De Abdij van Maredsous

Een bezoek aan de abdij van maredsous waar zowel bier wordt gebrouwen als kaas wordt geproduceerd is zeker eens de moeite waard!


Het kasteel van Freÿr

Dit beschermd patrimonium langs de Maas met een renaissance kasteel en prachtige trapsgewijze tuinen is zeker een bezoek waard. Het domein bevat onder andere sinaasappelbomen en oranjerieen van meer dan 300 jaar oud.
De Tuinen van Annevoie

Al 250 jaar functioneren de unieke waterpartijen in de stijltuinen van Annevoie op geheel natuurlijke wijze. Ontdek de enige watertuinen in Belgie waar natuurlijke charme op de voorgrond staat. De tuinen zijn prachtig in elk seizoen.Dinant-Parc-de-Furfooz

Furfooz

In dit park kunt u prehistorische vondsten en de resten van een oud Romeins kamp bezoeken.


Treignes

Een museumdorp aan de rivier Viroin en vlakbij de Franse grens waar je onder andere een mooi treinmuseum vindt.Waulsort

Waulsort is een prachtig klein dorpje dat deel uitmaakt van Hastière, de “parel aan de Maas” en slechts op 600m van onze B&B…

Met zijn kerkje uit de 11de eeuw, zijn kleine stenen huisjes in de specifieke bouwstijl van de streek (1650-­1900) en zijn weelderige “Villas Mosanes” uit de Belle Epoque, ontvangt Waulsort je met zijn geplaveide steegjes, omringd door bos en de wilde natuur van zijn kliffen.

Ook Villa 1900 is een unieke ervaring.

Tekst van www.waulsort.be

De ruïnes van Montaigle

Gelegen aan de samenvloeiing van de Molignée en de Flavion, bovenop een steile rots, was het kasteel van Montaigle op het einde van de Romeinse nederzetting, tijdens het Laatromeinse Keizerrijk (± 3de tot 5de eeuw) een garnizoensplaats.

Achtergelaten onder het bevel van Keizer Karel, werd Montaigle in 1554 platgebrand. Het kasteel verloor zijn strategische waarde, zodat het niet meer terug opgebouwd werd, maar de ruïnes werden wel opgenomen in het Uitzonderlijke Patrimonium van Wallonie en zijn dus zeker een bezoek waard.

chaeau_veves

Kasteel Vêves

Met zijn prachtige torens en prachtig houtwerk lijkt het Château de Vêves recht uit een sprookje te komen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië en het meest geliefd gebouwd erfgoed van de Walen!

Ook met kinderen is dit een leuk bezoek aangezien zij zich kunnen verkleden als ridders, prinsen of prinsessen

Le Chemin de Fer du Bocq

Ontdek de Bocq-vallei aan boord van een ouderwetse trein. Stap in een authentiek panoramisch motorwagen uit de jaren 1950 voor een rit met commentaar door de Bocq-vallei, of neem deel aan een van onze speciale evenementen, variërend van een maaltijd aan boord van de trein of een ontmoeting met Sinterklaas.

Vertrekkend vanuit het station van Spontin brengt de reis – die ongeveer 1u30 duurt – je naar Ciney (momenteel geen toegang) voordat je terugkeert naar Spontin waar de reis verder gaat naar Bauche en eindigt met een terugkeer naar het startpunt.

CULINAIR

Bezoek de culinaire pareltjes
en verrijk je smaakzintuigen

f45f90d52e60bf20f903918b492c7f70_640x640

Perle d’Hastière

Het amberbier van het toerismebureau van Hastière kun je bij ons proeven.

Brouwerij Caracole

Brouwerij Caracole in Falmignoul, vlakbij Dinant, produceert op traditionele wijze vier heerlijke bieren: Troublette, Saxo, Caracole en Nostradamus. Zoals de stichters van de brouwerij het al deden in de 19de eeuw, worden alle bieren op ambachtelijke wijze gebrouwen in koperen kuipen die met hout worden verwarmd.

U kunt de Brouwerij bezoeken met proeverij. De bezoeken zijn heel leuk en vermakelijk. U ontdekt tijdens de rondleiding delen van de oude brouwerij maar ook de moderne installaties.

Leffemuseum

Een interactief museum waar je de geschiedenis kunt ontdekken en kunt proeven van de bieren.


Slakkenkwekerij van Warnant

Hier krijg je een heel leerrijke rondleiding over het leven en de kweek van de slakken die als lekkernij geserveerd worden.

Struisvogelkwekerij “du Pont d’Amour”

Autrucherie Pont d’Amour nodigt jong en oud uit voor een bezoek. U komt er alles te weten over deze buitengewone dieren en over het kweken ervan.

De Struisvogelboerderij Pont d’Amour in Dinant is één van die typische bedrijven die nog trouw blijven aan ambachtelijke werkmethodes.

Les Lutins - artisanaal ijssalon

"Les Lutins" een van de beste ijssalons van België in Anthée. Denis Kairet en zijn vrouw staan bekend om het aanbieden van 100% ambachtelijk ijs. Wie wil dit niet proeven?

Bister

Mosterdfabriek Bister

Ontdek de Bister mosterdfabriek en haar geschiedenis, slechts 14km van de B&B!

De rondleiding omvat een korte video, een educatieve rondleiding door het museum en eindigt met een degustatie van onze producten.